tirsdag, november 22, 2005

JA til asfalt, nja til kollektiv

Fylkesutvalget har idag funnet ut at asfalt er det som skal satses på til neste år. Hele 10 millioner har de valgt å sette inn for å få asfaltert flest mulig av de fylkeskommunale veiene i Hordaland.
Og kollektiv transport? Nei hvorfor satse på ungdom og miljø, nei det er jo totalt unødvendig, mye viktigere å få skikkelig asfalt på alle veier... Er vel ikke overraskende for noen at FRP har en finger med i spillet her... "Her har asfaltpartiet Frp fått gjennomslag, spøker Terje Søviknes." står det så fint i artikkelen... Vel det virker jo vitterlig slik når de ikke har funnet mer enn 2 millioner til kollektivsatsing.

To av de mest traffikerte bruene i fylket, Askøybrua og Nordhordalandsbrua, vil i løpet av neste år være nedbetalt med bompenger. Disse bruene koster henholdsvis 100,- for Askøybrua og 45,- hver vei for Nordhordalandsbrua.
Grethe Lunde fra KRF har prøvd å samle fylkesutvalget rundt ideen om å et billigere månedskort over disse bruene. 40 % rabatt på månedskortene vil koste 7-8 millioner kroner årlig... Da kommer de ikke særlig langt med de to millionene som flertallet fant ut var nok til kollektivsatsinga..

For Terje Søviknes er det viktigere å fokusere på trafikken over broene enn det er å endre på takstsonene for de som reiser kollektivt og sparer miljøet for mengder med forurensende trafikk.

*sukk* jaja... det var vel kanskje ikke annet å vente fra en flertallskoalisjon der FRP har stor makt...

Ingen kommentarer: