onsdag, februar 15, 2006

Vis din støtte til demokrati i Hviterussland!

Torsdag 16. februar kl. 16.00 avholdes ny solidaritetsaksjon for demokrati i Hviterussland.
Møt opp på Eidsvolls plass utenfor Stortinget torsdag 16. februar kl 16.00.

Dagens appeller blir ved Aliaksandr Bialiatski, leder for den hviterussiske menneskerettighetsorganisasjonen Viasna, og Eivind Petersson, nestleder i LNU (Landsrådet for Norges barne-og ungdomsorganisasjoner). Bialiatski har nylig blitt tildelt Sakharovs frihetspris for 2006 av Den norske Helsingforskomité og vil dele av sin mangeårige erfaring fra en tøff kamp for menneskerettigheter og demokrati i Hviterussland. Petersson, dagens andre appellant, har nylig vært i Hviterussland der han har fulgt en summarisk rettssak mot LNUs hviterussiske søsterorganisasjon, som ble tvangsoppløst av høyesterett den 6. februar.


Hviterussland er Europas siste diktatur, og president Aleksander Lukasjenko Europas siste diktator. Opposisjonen i landet undertrykkes systematisk, og regimet står ikke tilbake for å fengsle motstandere, kontrollere alle medier og nekte ungdom å reise ut av landet.

Vi fortsetter nedtellingen til presidentvalget den 19. mars i Hviterussland. Møt opp og marker din støtte til de demokratiske kreftene i Hviterussland!

For mer info se www.belarus16.org

Ingen kommentarer: